FOK! Wat een weer: enig herstel van het weer

Gegroet!  

Dat waren me een paar natte dagen zeg. Het geklaag was niet van de lucht. Gelukkig waren er ook liefhebbers van regen en wind, en die hebben volop kunnen genieten. Dagen als die we gehad hebben komen er voorlopig niet meer. We krijgen meer zon, maar een standvastige periode met zon en warmte zit er nog even niet in.

Met name in het noorden en midden van het land is er erg veel regen gevallen. Vooral in Friesland, Drenthe, en Noord-Holland vielen er tientallen mm regen. Hier en daar zelfs tot 50 mm. Hier in Haarlem liep het ook op tot tegen de 40 mm. En we hadden een paar zonloze dagen. Een verademing was het. Ik heb ook absoluut genoten van al die regen en bewolking.  

Vrijdagmiddag werd de ban gebroken. Vanuit het noordwesten bereikten opklaringen de kustprovinvies en daar klaarde het zelfs breed op. In het binnenland moesten ze nog even wachten en bleef het meest bewolkt. Ook viel er daar nog af en toe regen. In de opklaringen liep het kwik op tot 17 graden.

We krijgen een frisse nacht met minima van slechts 5 graden in het oosten tot 10 aan zee. De kans op vorst aan de grond is niet geheel uitgesloten!

Vandaag breekt dan overal de zon geregeld door en valt er slechts een enkele bui. Dit met name in het binnenland. De meeste zonuren zijn bestemd voor de kuststreek. Het wordt ietsje zachter met temperaturen tussen de 18 en 21 graden. De wind komt uit een westelijke richting en is meest matig van kracht.

Zondag is het dan overal droog.

Fijn weekend!  

Meer weer op FOK!

Qltel op vakantie met uitzicht (Foto: qltel)
Een zeer fraai uitzichtpunt in Duitsland. Qltel geniet van zijn vakantie. (Foto:qltel)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.