F1 bevestigt eerste Grand Prix in Mugello voor Ferrari-feestje

De Formule 1 trekt dit jaar voor het eerst naar het circuit van Mugello. De organisatie heeft vrijdagochtend bekendgemaakt dat daar op 13 september geracet gaat worden.

De kalender is door de COVID-19-pandemie uiteraard flink overhoop gegooid, tot nu toe stonden er nog acht races op de kalender. Daar zijn er nu twee bij gekomen, want in het weekeinde na de Italiaanse Grand Prix in Monza rijdt het circus op Mugello, dat in handen is van Ferrari en dat een klassieker is op de MotoGP-kalender.

Niet geheel toevallig is Mugello uitgerekend voor dat weekeinde uitgekozen: Ferrari rijdt dan op haar eigen circuit de 1000e race van de renstal. Na Monza, Imola en Pescara - dat alleen in 1957 gebruikt werd - wordt Mugello het vierde Italiaanse circuit met een WK-race in de F1.

Twee weken na Mugello komt de Grand Prix van Rusland aan bod in Sochi, waardoor er nu tien races op de kalender staan. De organisatie geeft aan dat er in de komende weken nog meer bij zullen komen en dat men op vijftien tot achttien races hoopt.

Overigens rijdt men dit weekeinde voor de tweede keer op de Red Bull Ring in Oostenrijk, een race die na de Grand Prix van Oostenrijk de naam 'Grand Prix van Steiermark' heeft. De race in Mugello zal door het leven gaan als de Grand Prix van Toscane - met 'Ferrari 1000' zelfs in de officiële naam.