Verstappen: "Afwachten wat het weer gaat doen"

In aanloop naar de Grand Prix van Steiermarken op de Red Bull Ring in Spielberg sprak Max Verstappen met de pers, hij durfde daar nog niet te zeggen of hij dezelfde bandenstrategie zou gaan hanteren als afgelopen weekend. De weersomstandigheden gaan de plannen van de Nederlander bepalen.

"We moeten eerst maar eens afwachten wat het weer gaat doen, want zaterdag valt er misschien regen. Als het een natte kwalificatie wordt, heeft iedereen natuurlijk een vrije bandenkeuze voor de race. Het hangt ook af van de temperatuur op zondag, want het is dan iets koeler in vergelijking met vorige week. Ik hoop ook dat de auto iets beter aanvoelt dan afgelopen week, dus daar zijn we nog niet over uit", aldus de Red Bull-coureur, zo lezen we op Verstappen.nl.

De Nederlander gaf aan dat concurrent Mercedes flink vooruitgang heeft geboekt in aanloop naar de eerste grand prix. "Ik denk dat we goede stappen vooruit hebben gezet, maar zo te zien heeft Mercedes nog wat grotere stappen dan ons gezet. Dus we moeten blijven pushen om ons te verbeteren, zowel wat betreft de motor als het chassis. We moeten ons op beide vlakken richten."

Verstappen ziet zeker mogelijkheden voor de race van zondag. "Als je de data bekijkt, zijn er nauwelijks bochten waar we langzamer zijn. In de meeste bochten zijn we sneller, maar ik was nog niet helemaal tevreden met de balans door de hele bocht. Op dit circuit heb je best wat vertrouwen nodig om voluit door de snelle bochten te kunnen gaan, dus we moeten uitzoeken hoe we een iets betere balans in de auto krijgen. Ik weet zeker dat we er dan dichter bij kunnen zitten in de kwalificatie. Ik zeg niet dat we Mercedes in de kwalificatie zullen verslaan, maar als we in de kwalificatie op twee of drie tienden zitten, kunnen we er in de race zeker voor gaan."