FOK! Wat een weer: nog even doorbijten

Vanochtend is het bewolkt en valt er op veel plaatsen regen of motregen. In de loop van de middag komen er van het westen uit steeds meer opklaringen, maar lokaal is nog wel een bui mogelijk. De maximumtemperatuur loopt uiteen van 17°C in het noorden tot lokaal 20°C in het zuidoosten. De wind is in het zuidoosten aanvankelijk nog zuidwestelijk maar draait gedurende de dag net als elders naar noordelijke richtingen. De wind is boven land meest matig, langs de kust en op het IJsselmeer overwegend vrij krachtig. In de loop van de middag neemt de wind af.

Komende nacht zijn er flinke opklaringen. In het noordelijk kustgebied is nog een enkele bui mogelijk. Landinwaarts ontstaan mogelijk enkele ondiepe mistbanken. Landinwaarts kan het flink afkoelen, lokaal tot onder de 5°C. Vlak aan zee wordt het niet kouder dan ca. 10°C. De wind wordt overal westelijk en is zwak, aan de kust matig.

Zaterdag overdag hebben we te maken met een afwisseling van zon en stapelwolken en komt er verspreid over het land nog een enkele bui tot ontwikkeling. In de loop van de middag neemt de kans op een bui van het westen uit af. De middagtemperatuur loopt uiteen van 18°C aan de kust tot 21°C plaatselijk in het zuidoosten. De wind is in de ochtend zwak uit een westelijke richting, in de middag wordt de wind noordwestelijk en matig. (Bron: KNMI)

Meer weer op FOK!

Ruine in Duitsland (Foto: qltel)
Een prachtig oud kasteel ergens in Duitsland. Collega qltel is er nog steeds op vakantie. (Foto:qltel)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.