Froome na dit seizoen weg bij Team INEOS

Chris Froome moet na dit seizoen vertrekken bij wielerploeg Team INEOS. Het contract van de 35-jarige Brit wordt niet verlengd.

“Het contract van Chris loopt eind december af en we hebben het besluit genomen om niet te verlengen”, zegt ploegbaas Dave Brailsford. “We maken het eerder bekend dan gebruikelijk om een einde te maken aan de recente speculaties, zodat onze ploeg zich kan richten op het huidige seizoen.”

In de elf seizoenen in dienst van de Britse ploeg won Froome vier keer de Tour de France, twee keer de Vuelta a España en eenmaal de Giro d’Italia.

“Het was een fenomenaal decennium bij het team, waarin we heel veel bereikt hebben”, zegt Froome in een reactie. “Ik kijk uit naar opwindende nieuwe uitdagingen in de volgende fase van mijn loopbaan, maar eerst ligt mijn focus nog op het winnen van een vijfde Tour de France met Team Ineos.”

De nieuwe ploeg van Froome is inmiddels bekend. Vanaf komend seizoen rijdt de Brit voor Israel Start-Up Nation. Op 1 augustus tekent hij daar een contract dat hem vanaf januari 2021 tot aan het einde van zijn wielercarrière aan de ploeg uit Israël verbindt.

Froome na dit seizoen weg bij Team INEOS (WikiCommons/Geof Sheppard)
Froome na dit seizoen weg bij Team INEOS (WikiCommons/Geof Sheppard)