iMac's voor ¤2,19 verkocht, MediaMarkt boos

Een prijsfoutje heeft voor het nodige gedoe gezorgd rondom elektronicazaak MediaMarkt: afgelopen week zijn daar Apple iMac-computers verkocht voor maar liefst twee euro en negentien cent.

Dat lijkt een alleszins forse prijs voor een dergelijk prulletje, maar het kan gekker: de prijs moest schijnbaar 2190 euro zijn, maar deze was foutief ingevoerd en zo leek €2,19 ineens wél een aardige prijs.

Meerdere klanten grepen hun kans om eindelijk voor een normalemensenprijs iets van Apple te kopen, maar nu wil de keten geld zien. Met een aantal klanten kwamen ze tot een akkoord, met anderen niet: die willen de computer houden.

Een man dacht heel geniepig toe te slaan door er zelfs drie tegelijk te kopen, hij had natuurlijk totaal niet door dat dat wel eens gedoe op zou kunnen leveren. MediaMarkt wil nu dat hij 6500 euro betaalt, maar dat weigert meneer omdat de bestelling niet is geannuleerd en de computers al geleverd zijn.

Het aantal iMacs dat daadwerkelijk is verkocht voor de prijs van grofweg vier rolletjes Fruittella is volgens MediaMarkt op twee handen te tellen. De vraag is natuurlijk hoe het afloopt, een rechtszaak lijkt voor MediaMarkt de enige optie als men niet tot een oplossing weet te komen.