FOK! Wat een weer: geen weer

Vandaag is het bewolkt en zijn er perioden met regen en motregen, in de noordelijke helft van het land kan tot en met vanavond in totaal 10-20 mm vallen. In het zuiden is het vaker droog en in het uiterste zuidoosten is zelfs de zon mogelijk nog even te zien. De maximumtemperaturen lopen uiteen van 13°C in het uiterste noordoosten tot mogelijk 24°C in het zuiden van Limburg. De wind is in het grootste deel van het land zuidwestelijk en matig, 3 tot 4 Bft, aan de kust vrij krachtig, 5 Bft, langs de zuidwestkust mogelijk krachtig, 6 Bft. In het noorden is de wind oostelijk en zwak tot matig, in het Waddengebied vanochtend vrij krachtig tot krachtig.

In de nacht naar vrijdag is het op veel plaatsen bewolkt en houdt de regen in de noordelijke helft van het land aan, in het zuiden blijft het meest droog met enkele opklaringen. De minimumtemperatuur loopt uiteen van 12°C in het noorden tot 16°C in het zuiden. De wind is zwak tot matig en zuid tot zuidwest, in het noorden komt de wind uit het noordoosten.

Vrijdagochtend is het bewolkt en regent het met name in de noordelijke helft van het land, elders kan in de loop van de ochtend een enkele bui ontstaan. In de middag komen er nog steeds enkele buien voor, maar geleidelijk begint de bewolking van het westen uit te breken en kan de zon even tevoorschijn komen. Vrijdagavond wordt het overal droog en klaart het verder op. De maximumtemperatuur bedraagt 19 of 20°C in het zuidoosten, 15 tot 18°C in het midden en slechts een graad of 14°C in het noordwesten en noorden. De wind is in het zuidoosten aanvankelijk nog zuidwest maar draait gedurende de dag net als elders naar noordelijke richtingen. In de ochtend is de wind boven land meest matig, langs de kust vrij krachtig tot krachtig, 5 tot 6 Bft, mogelijk enige tijd hard, 7 Bft. In de loop van de middag neemt de wind overal af. (Bron: KNMI)

Meer weer op FOK!

Ruine in Duitsland (Foto: qltel)
Een prachtig oud kasteel ergens in Duitsland. Collega qltel is er op vakantie. (Foto:qltel)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.