Oud-wereldkampioen snowboardcross verdronken

Snowboarder Alex Pullin is overleden. De tweevoudig wereldkampioen uit Australië is verdronken tijdens het speervissen, hoewel de precieze omstandigheden nog niet duidelijk zijn. Pullin was slechts 32 jaar.

In de buurt van de Gold Coast was Pullin zoals wel vaker aan het duiken en speervissen, waarbij men langere tijd onder water blijft om met een harpoen te vissen. Een andere duiker zag hem op de zeebodem liggen, voor hulp was het ondanks langdurige pogingen al te laat.

De 32-jarige Chumpy was een snowboardcrosser en op dat onderdeel was hij wereldtop: in 2011 veroverde hij de wereldtitel, twee jaar later verdedigde hij die titel en in 2017 was er WK-brons.

In het vooral door slecht weer ietwat overhoop gegooide vorige seizoen kwam hij er niet aan te pas, nadat hij bijna tien jaar in de top van de wereld mee wist te doen. Hij won negen World Cup-wedstrijden en pakte twee keer het eindklassement.

Op de Olympische Spelen debuteerde hij in 2010 in Vancouver met een zeventiende plek, vier jaar later werd hij in Sochi als een van de favorieten dertiende en in Pyeongchang in 2018 haalde hij de finish in de finale niet, met een zesde plek als gevolg.

Volgens zijn coach had Pullin onlangs besloten zijn carrière te beëindigen en de Winterspelen van 2022 te laten voor wat het is, hij wachtte echter nog met de bekendmaking.