FOK! Wat een weer: de R van REGEN!

Mogge!  

Gisteren hadden we best een redelijke dag. De zon scheen af en toe, maar het bleef niet droog. In de ochtend passeerde er een buienliijn van west naar oost en die bracht op een aantal plaatsen nog een aantal mm regen. Toen werd het een tijdje droog. In de loop van de middag nam de bewolking alweer toe, en inmiddels regent het al in een deel van het land. Dit als gevolg van een storing die in zijn volle lengte over onze omgeving gaat trekken. Ik zit dus ook al te genieten.  

Regen dus. Gisterenavond en vannacht in een groot deel van het land. Alleen in het noorden blijft het iets droger.  Het wordt niet meer zo koud als afgelopen nacht met minima boven de 10 graden. 

Die storing ligt vandaag grotendeels nog boven ons land en trekt maar heel langzaam zuidwaarts. Zeker in het midden en zuiden kunnen er aardig wat millimeters regen vallen. Hoeveelheden van 15 tot 25 mm zijn mogelijk. 

In het noorden wordt het al vrij snel droog, maar kunnen er later wel een paar buien vallen. Toch kan daar ook de zon nog even schijnen. In het zuiden gaat dat niet gebeuren. De regen trekt wel zuidwaarts, zodat het ook in het midden later droger gaat worden.

Voor een groot deel van het land dus een natte dag vandaag. De maxima liggen in de regen rond de 16 graden. Daarbuiten kan het nog 18 graden worden. Behoorlijk fris dus. De wind is echter maar matig uit een variabele richting. 

Donderdag doen we dit nog eens een dagje over!

Tot ziens!  

Meer weer op FOK!

Ruine in Duitsland (Foto: qltel)
Een prachtig oud kasteel ergens in Duitsland. Collega qltel is er op vakantie. (Foto:qltel)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.