Groot onderhoud N319 Zutphen - Ruurlo

Provincie Gelderland werkt aan de N319 tussen de N314 bij Warnsveld en de Groenloseweg in Ruurlo. Het gaat om werkzaamheden in het kader van groot onderhoud. Tegelijkertijd past Gelderland de weg aan om de verkeersveiligheid te verbeteren.

Van 13 juli tot en met 31 juli 2020 is het deel tussen Kranenburg en de rotonde N319/N315 bij Ruurlo aan de beurt. De weg krijgt een nieuwe asfaltlaag en is daarom in die periode geheel afgesloten. Het gemotoriseerd verkeer wordt omgeleid. Het totale onderhoud duurt tot medio september.  Om de rotonde aan te pakken gaat deze vrijdagavond 24 juli vanaf 20.00 uur dicht en ook zaterdag 25 juli gesloten voor verkeer.

Fietsers
Het gemotoriseerd verkeer is bij de omleidingen wat langer onderweg. Op het moment dat er werkzaamheden aan of bij het fietspad zijn, krijgen fietsers ter plekke aanwijzingen voor een alternatieve route. Deze kost niet of nauwelijks meer reistijd.

Overlap met werkzaamheden N319 Ruurlo – Groenlo
In dezelfde periode werkt de provincie aan het stuk van Zutphen – Ruurlo en aan het deel Ruurlo Groenlo. Provincie Gelderland stemt de omleidingsroutes op elkaar af. Kijk voor informatie over de andere werkzaamheden op de pagina van de N319 Ruurlo - Groenlo.

Provincie Gelderland werkt samen met andere wegbeheerders aan een goed en veilig wegennet. Dit vergt regelmatig onderhoud en aanpassing. Deze werkzaamheden veroorzaken altijd hinder voor de weggebruiker. Weggebruikers kunnen helpen om de overlast en drukte te verminderen door hun weg goed te plannen, geen sluiproutes te gebruiken en aanwijzingen op borden én van verkeersregelaars op te volgen. Het wordt veiliger in het verkeer als alle deelnemers met hun volle aandacht bij de weg en andere weggebruikers zijn.