Versoepeling coronamaatregelen voor Britse film- en televisieproducties

Tijdens de Britse persconferentie over de coronamaatregelen is afgelopen weekend bekendgemaakt dat buitenlandse filmproducties soepeler met de regelgeving om mogen gaan. Dit vertelde de Britse minister van Cultuur Oliver Dowden.

Tijdens de conferentie noemde Dowden onder meer versoepelingen voor de producties van Mission: Impossible 7, The Batman, Jurassic World: Dominion en de filmversie van de musical Cinderella. Zij kunnen en mogen filmen in het lang, op de voorwaarde dat cast en crew leven en werken in 'een eigen bubbel'. Dit houdt in dat zij onder andere alleen van set naar accommodatie mogen reizen. Daarnaast geldt de tweeweekse quarantianemaatregel bij toegang tot het land niet voor de personen die aan de film- en televisieproducties werken. Dit besluit heeft Dowden deels genomen na een gesprek en overleg met Cruise, hoofdrolspeler en producent van Mission: Impossible 7

"De grootste blockbusters ter wereld en hoogwaardige televisieprogramma's worden gemaakt in Groot-Brittannië", zo sprak Dowden. "Onze creativiteit, expertise en zeer succesvolle belastingsvoordelen voor de mediaproducties zorgt ervoor dat we een populaire locatie zijn. Dit zorgt voor ons ook weer voor een boost aan de economie. We willen dat de industrie weer overeind krabbelt; door kleine groepen van essentiële cast- en crewleden voor het quarantainedeel uit te zonderen is onderdeel van onze inzet om de camera's weer veilig te laten draaien."

Oliver Dowden, minister van Cultuur
Oliver Dowden, Britse minister van Cultuur