Bosz verliest wéér een bekerfinale: twintigste DFB Pokal voor Bayern München

Peter Bosz is er weer niet in geslaagd een bekerfinale te winnen. Bayer Leverkusen ging in de DFB Pokal-finale met 2-4 onderuit tegen Bayern München, dat daarmee voor de twintigste keer de Duitse beker won. Het was voor trainer Bosz al weer zijn vierde finale. Hij won er echter geen één.

Na een kwartier opende David Alaba namens Bayern München de score met een fraaie vrije trap, die was toegekend na een duwfout op Robert Lewandowski.

Acht minuten later boorde Bayern de hoop van Bosz en consorten verder de grond in. Serge Gnabry werd de diepte in gestuurd door Joshua Kimmich en de international van Duitsland legde de bal goed binnen in de verre hoek. Gnabry werd daarmee de eerste Duitser met een goal in de Duitse bekerfinale sinds Thomas Müller in 2014. In de tussentijd scoorden liefst vijftien niet-Duitsers in de finale van het toernooi om de DFB Pokal. De 0-2 van Gnabry was bovendien de ruststand en dus moest Bosz voor de tweede helft iets geniaals bedenken om de boel nog om te keren.

In wedstrijden tegen Bayern München zijn juist die momenten cruciaal en dat werd enkele minuten pijnlijk duidelijk. Lewandowski kreeg een lange bal van doelman Manuel Neuer en besloot de bal na één keer stuiten ineens op doel te schieten. Daar rekende Leverkusen-doelman Hrádecky blijkbaar niet op, want de Finse doelman verslikte zich verschrikkelijk in die afstandspegel; 0-3.

Na de 0-3 had LEverkusen niets meer te verliezen en kreeg nog een aantal kansen. De goal van Sven Bender in de 64ste minuut voorkwam dat het vuurtje van Leverkusen doofde. Maar echt ontbranden lukte niet. Kai Havertz en Volland hadden hun mooie kansen moeten benutten om Die Werkself echt terug in de wedstrijd te krijgen. In de 89ste minuut viel het doek definitief. Met een fraaie stift deed Lewandowski nog van zich spreken, voordat Havertz in de blessuretijd vanaf de stip voor het laatste wapenfeit tekende.

Bij de vrouwen ging de beker voor de zesde keer op rij naar VfL Wolfsburg. In Keulen versloeg de bekerhouder SGS Essen in de strafschoppenserie, nadat het duel na 120 minuten 3-3 was geëindigd. Het is de dubbel voor Nederlands elftalspeelster Dominique Bloodworth.

Wolfsburg moest twee keer in de achtervolging. Lea Schüller zette Essen al in de eerste minuut op voorsprong. Na de gelijkmaker van Pernille Harder in de 11e minuut, kwam Essen enkele minuten later op 2-1 via Marina Hegering. Het lukte Wolfsburg pas ver in de tweede helft gelijk te komen door Anna Blässe.

Bloodworth leek Wolfsburg vlak voor tijd naar de winst te leiden, maar Irini Ioannidou zorgde in blessuretijd voor 3-3. In de beslissende strafschoppenreeks opende Bloodworth de score voor haar ploeg. Harder stelde met haar strafschop de winst veilig voor Wolfsburg.