Ilott opent F2-seizoen met zege, rookie Armstrong imponeert

Op de Red Bull Ring in Oostenrijk is ook het seizoen in de Formule 2 eindelijk begonnen. De hoofdrace werd op zaterdag verreden, zondagochtend kunnen we op Ziggo Sport kijken naar de sprintrace.

Zhou Guanyu vertrok vanaf poleposition met de verrassende Braziliaanse debutant Felipe Drugovich naast zich, terwijl vaste waarde Luca Ghiotto vanaf plek zeven met technische problemen helemaal niet vertrok. Vanaf plek drie kende Callum Ilott een fenomenale start en de Brit schoot door naar de leiding, hoewel Zhou die aan het eind van een bijna volle ronde durende strijd terugpakte van zijn teamgenoot.

Mick Schumacher schoof ondertussen voorbij Drugovich naar de derde plek en ook regerend Formule 3-kampioen Robert Shwartzman zat er achter de Braziliaan goed bij. Zijn F3-rivaal van vorig jaar, Marcus Armstrong, maakte als eerste zijn pitstop en wist daarmee in elk geval al voorbij Drugovich te gaan, nadat ook hij binnen was gekomen. Richting de helft van de race kwam Zhou zijn stop maken, een ronde later volgde Ilott en de Brit bleek dat duel te winnen.

Schumacher volgde nog een ronde later en kwam vóór de vechtende Zhou en Ilott terecht, waardoor de Duitser virtueel aan de leiding ging. Op zijn inmiddels warme banden kon Zhou het gat dichten en de Chinees knokte zich voorbij Schumacher, die een paar ronden later ook gepasseerd werd door Ilott. Ondertussen reed Zhou keurig voorin, tot vijftien ronden voor het einde: zijn auto leek vast te slaan in een versnelling en hij kwam nauwelijks meer vooruit.

Ilott nam zo de leiding over, Schumacher volgde en de indrukwekkend rijdende Armstrong - gestart als dertiende - zag daar vier seconden achter op de derde plek. Niet veel later viel veteraan Artem Markelov stil en dat zorgde ervoor dat de safety car de baan betrad. Met Ilott, Schumacher, Armstrong, Shwartzman en Christian Lundgaard in de top-5 konden we weer door voor tien ronden, maar Schumacher viel daar snel weg: hij schoot rechtdoor het grind in en viel tien plekken terug.

Na de herstart reed Ilott onbedreigd naar een ruime zege, Armstrong wist zijn tweede positie met hand en tand én succesvol te verdedigen ten opzichte van Shwartzman, die het podium voor Lundgaard en Daniel Ticktum completeerde.