Debutant Piastri overtuigt in eerste F3-race, Verschoor 8e

Op de Oostenrijkse Red Bull Ring is het Formule 3-seizoen eindelijk afgetrapt met de eerste race. Er stonden 24 ronden op het programma in de eerste van twee races van dit weekeinde, inclusief twee Nederlandse deelnemers.

De Spaanse Venezolaan Sebastian Fernandez begon ietwat verrassend vanaf poleposition, voor de Duitser Lirim Zendeli. Fernandez kwam niet lekker weg bij de start, waardoor Zendeli de leiding nam en Oscar Piastri vanaf plek drie de aanval kon openen. Dat resulteerde vooral in drama voor Fernandez: Piastri raakte hem in bocht één, hij spinde en viel ver terug.

Nog voor de tweede bocht reed regerend Formule Renault Eurocup-kampioen Piastri voorbij Zendeli naar de leiding. De Duitse F4-kampioen van 2018 moest zijn tweede plek vervolgens flink verdedigen tegen Logan Sargeant. Dat lukte even, maar al snel moest hij de Amerikaan laten gaan, waarna ook gelijk Alex Peroni langszij kwam.

Daar bleef het voor de rest van de race eigenlijk zo'n beetje bij, hoewel Zendeli ook nog gepasseerd werd door de Deen Frederik Vesti. Richard Verschoor vertrok als negende, klom snel op naar plek zes, maar werd door Vesti van de baan gedrukt en eindigde als achtste, Bent Viscaal steeg van de dertiende naar de elfde stek. Met de omgedraaide top-10 op de grid start Verschoor zondag om 09.45 uur als derde tijdens de tweede race.