Streamer Byron "Reckful" Bernstein overleden

Byron Bernstein, beter bekend als "Reckful" op Twitch, is uit het leven gestapt op 31-jarige leeftijd. Dat bevestigde zijn huisgenoot en ex-vriendin gisteren. Bernstein kampte al langer met psychische problemen.

Reckful maakte furore als PvPer in World of Warcraft. Tijdens de Wrath of the Lich King-uitbreiding stond hij zes seizoenen achter elkaar met stipt op de eerste plaats van de online rankings, en was hij de eerste speler die 3000 ranking wist te halen. Na World of Wacraft werd hij een van de eerste grote streamers op Twitch, waar hij games zoals Hearthstone en Asheron's Call speelde. Reckful geldt als een van de pioniers op het streamingplatform en zijn streams trokken ruim 50.000 kijkers.

Reckful is altijd open geweest over zijn depressie. Zo nodigde hij de psychiater Dr. Alok Kanojia uit tijdens één van zijn streams, waarin ze ruimhartig praatten over Byron's bipolaire depressie en advies gaven aan kijkers. 

De dood van Bernstein kwam als een grote schok voor de game-community. Op World of Warcraft werd hij op massaal op meerdere servers herdacht, waarbij mensen samen kwamen in de kathedraal van Stormwind of Grommash Hold in Orgrimmar. Een NPC in Boralus die een verwijzing is naar Bernstein is ook een geliefde plek van samenkomst.

Ben jij of ken jij iemand die worstelt met zelfmoordgedachten en mentale gezondheid? Aarzel dan niet om contact op te nemen met 113 Zelfmoordpreventie via de website 113.nl of het telefoonnummer (0800-0)113.