Man rijdt basisschool in tijdens afscheidsfeest groep 8

Grote schrik op een basisschool in Grootebroek woensdagavond. Rond een uur of negen 's avonds, juist op het moment dat de leerlingen van groep 8 hun afscheidsfeest hielden in de sportzaal, reed er een man met zijn auto de school binnen, zo'n dertig meter door de gang heen, om in de aula tot stilstand te komen. 

De man werd door omstanders overmeesterd, waarna hij werd overgedragen aan de toegesnelde agenten. Hij werd aangehouden en voor de nacht ingesloten op het politiebureau. Er wordt onderzocht of hij met opzet de school is binnengereden, en of er alcohol in het spel was. Hiervoor worden er meerdere getuigen gehoord. 

Bij het incident zijn geen gewonden gevallen zo meldt een politiewoordvoerder. De bestuurder zal vandaag worden verhoord. Bij de bron is een filmpje te zien van de ravage. 

Update 09:09 uur
De man zou met opzet de school zijn binnengereden. Het gaat om een 55-jarige man die een conflict zou hebben gehad met mensen van de basisschool. Over de aard van het conflict is nog niets bekend gemaakt. 

Update 11:42 uur
De politie meldt dat man ter plekke is aangehouden door een agent in zijn vrije tijd. De kinderen en volwassenen krijgen slachtofferzorg aangeboden. De politie zet het onderzoek naar het incident voort.