Sunweb met Bol en Nieuwenhuis naar Tour, Kelderman en Oomen naar Giro

Team Sunweb heeft de selecties voor de Tour de France en de Giro d'Italia. De Duitse ploeg zal in de Tour de France kiezen voor een jonge ploeg, waar Cees Bol zijn kansen zal krijgen in de sprintetappes. In de overgangsritten krijgen de Belg Tiesj Benoot en de Zwitser Marc Hirschi een vrije rol. Joris Nieuwenhuis, de Nederlandse veldrijder, zal zijn debuut maken in de Tour de France.

Waar in de Tour de France geen klassementsrenner aanwezig is zal Sunweb in de Giro d'Italia met een sterke ploeg aan de start komen. Wilco Kelderman en Sam Oomen, die beide zeer waarschijnlijk aan het einde van het jaar de ploeg verlaten, krijgen in Italië een kans om een goed klassement te rijden. Ze krijgen daarbij de hulp van de Australische klimmers Chris Hamilton en Jai Hindley.

Michael Matthews, een andere Australiër van Sunweb, zal ook aan de start komen in Italië. De kopman van Sunweb zal het in de lastigere sprints moeten opnemen tegen Peter Sagan, die eerder zijn deelname toezegde aan de Giro d'Italia.

Selectie Tour de France: Tiesj Benoot, Cees Bol, Søren Kragh Andersen, Nicholas Roche, Joris Nieuwenhuis, Jasha Sütterlin, Nikias Arndt en Marc Hirschi.

Selectie Ronde van Italië: Wilco Kelderman, Chris Hamilton, Jai Hindley, Sam Oomen, Michael Matthews, Martijn Tusveld, Casper Pedersen en Nicolas Denz

Voor de Vuelta is een long-list gemaakt met Thymen Arensman, Asjbjorn Kragh Andersen, Alberto Dainese, Mark Donovan, Felix Gal, Chad Haga, Robert Power, Nicolas Roche, Martin Salmon, Michael Storer, Florian Stork en Ian van Wilder.