NK wielrennen op 21, 22 en 23 augustus

De wielerbond KNWU heeft een nieuwe datum voor het NK wielrennen bekendgemaakt: 21, 22 en 23 augustus. Op deze dagen vindt achtereenvolgens de titelstrijd op de weg plaats voor mannen onder 23, elite vrouwen en elite mannen. De locatie is de VAM-berg nabij het Drentse Wijster.

Vanwege corona kon het NK niet doorgaan op de traditionele datum in juni. Nu heeft de KNWU in overleg met organisator Courage Events, de gemeente Midden-Drenthe en de provincie Drenthe de nieuwe datum vastgesteld. Op het 7,3 kilometer lange parcours met de VAM-berg als hoogtepunt kan aan alle geldende regels ten aanzien van het coronavirus voldaan worden.

Algemeen directeur Thorwald Veneberg van de KNWU is blij dat het NK doorgang kan vinden: “Dit is voor veel renners een evenement om naar uit te kijken. Het was goed uit te leggen geweest als we dit jaar niet konden organiseren gezien de maatschappelijke belangen die enkele maanden voorrang genoten. Maar nu sportevenementen weer zijn toegestaan, kijken we uit naar een voor ons als bond belangrijk wedstrijdmoment. Bij het besluit toch te gaan organiseren is mee gewogen dat dit NK met name voor de continentale teams en de vrouwenploegen een belangrijk moment is om exposure te genereren voor hun sponsors. Zeker nu er een aantal maanden geen wedstrijden plaats vonden. Met medewerking van alle genoemde partijen kunnen en willen we er nu als bond aan bijdragen om toch wat extra glans aan dit seizoen te geven.”