Verstappen: "Sinds karten nog nooit zo lang niet geracet"

'Het zijn bijzondere tijden' is misschien wel de meest gehoorde zin deze coronatijd, en dat geldt dus ook voor Max Verstappen. De jonge Nederlander maakte nooit zo'n lange periode zonder racen mee sinds hij achter het stuur van een kart kroop.

"Het is erg vreemd dat ik zo’n lange periode niet heb kunnen rijden en sinds ik begon met karten, is het ook de langste periode. Gelukkig heb ik thuis een simulator, zoals je waarschijnlijk wel gezien hebt. Die heb ik veel gebruikt toen het stil lag. Ik ben blij dat we weer kunnen gaan racen, maar deze periode is wel voor heel veel mensen erg zwaar geweest, dus wij hebben niets om over te klagen", zo vertelt de Red Bull-coureur op Verstappen.nl.

Verstappen kijkt er naar uit om eindelijk te beginnen met het seizoen. "Absoluut. Het zal raar zijn zonder fans, maar ik wil erg graag weer in de auto kruipen en zo hard mogelijk gaan. Mijn trainingen ter voorbereiding op de race zijn beter dan ooit, omdat ik zoveel vrije tijd had. Ik heb zo’n zes volle weken getraind en ben beter in vorm dan voordat we naar Australië gingen. Het is ook geweldig dat we de eerste twee races van het seizoen op ons thuiscircuit in Oostenrijk rijden en dat zal zeker een speciaal moment worden."

De Red Bull-coureur vertelt op zijn website dat de afwezigheid van zijn fans uiteraard een gemis is. "Natuurlijk zal het heel anders zijn zonder m’n oranjefans en het zal wat vreemd zijn. Normaal zijn er zo veel geweldige Nederlandse fans in Oostenrijk. Ik heb er goede herinneringen: ik herinner me alle fans die vorig jaar na de race stonden en juichten, het was een gekkenhuis. Dat gaf me na mijn winst een zelfs nog grotere glimlach. Het is jammer dat we dat dit jaar niet zullen zien, maar we gaan proberen er een mooie show van te maken voor iedereen die thuis tv kijkt."

Aanstaande vrijdag mag Verstappen zijn bolide om 11.00 in de ochtend voor het eerst de baan op sturen.

Verstappen: "Sinds karten nog nooit zo lang niet geracet" (Red Bull Content Pool)
Verstappen: "Sinds karten nog nooit zo lang niet geracet" (Red Bull Content Pool)