'Top Democratische Partij is George Floyd alweer vergeten'

De top van de Democratische Partij is zo enorm begaan met het leed dat George Floyd heet, dat ze begin juni wel een hele acht minuten en 46 seconden in het Capitool op een knie zaten, om hun steun te geven aan de Black Lives Matter-organisatie die strijdt tegen politiegeweld. De congresleden droegen allemaal een mooie gekleurde sjaal, een zogenaamde Kente-sjaal.


Best lang voor bejaarden, 8 min 46 sec op een knie zitten (Foto: Chip Somodevilla/Getty Images)

Deze bonte kleurencombinaties werden in het verleden vooral gedragen door de Ashanti-stam in Ghana, die we natuurlijk allemaal kennen als de voorouders van toekomstig Zwarte Pietstomper Akwasi. De Ashanti waren verantwoordelijk voor het verhandelen van hun eigen landgenoten, de Noord-Ghanezen, aan de Britse en Nederlandse handelslui.

Donderdag las Pelosi een, op het oog, mooie emotionele rede voor over George Floyd. "Ik zal nooit zijn laatste woorden vergeten, ik zal zijn allerlaatste roep om zijn moeder nooit vergeten." 

Allemaal mooi enzo, maar daarna lijkt het wel weer mooi geweest met Floyd. De Democraten, die voor de bühne zo enorm bezorgd lijken over Floyd, zijn amper een maand na zijn verstikkende dood zijn naam al weer vergeten. Wie stierf er nou eigenlijk door de knie van Derek Chauvin? George Kirby (overleden komiek), of nee: Floyd Taylor (overleden blueszanger), volgens de twee aan de top bij de Democratische Partij. Kijk en huiver.