COVID-19: 74 nieuwe besmettingen en 0 doden, totaal 50.147 en 6105

Tot en met 28 juni 10:00 uur zijn er in Nederland in totaal 50.147 COVID-19-patiënten gemeld aan het RIVM, dat is een toename van 74 ten opzichte van gisteren. Van deze gemelde patiënten zijn er tot nu toe 11.871 (+3) opgenomen (geweest) in het ziekenhuis.

Er zijn sinds de vorige update geen patiënten overleden aan COVID-19. Er zijn in totaal 6105 mensen overleden aan de gevolgen van het SARS-CoV-2-virus.

Sinds 1 juni kan iedereen zich met klachten laten testen. Toch is het aannemelijk dat niet alle COVID-19-patiënten getest worden. De werkelijke aantallen in Nederland zijn daarom waarschijnlijk hoger dan de aantallen die hier genoemd worden. Het werkelijke aantal COVID-19-patiënten opgenomen in het ziekenhuis is hoger dan het aantal opgenomen patiënten gemeld in de surveillance, omdat de surveillance gebaseerd is op de informatie op het moment van melding. Ziekenhuisopname na melding is niet altijd bekend.

Dagelijkse update stopt
Vanaf 1 juli publiceert het RIVM niet meer dagelijks de toename van het aantal positief geteste COVID-19 patiënten, het aantal in het ziekenhuis opgenomen en aantal overleden COVID-19 patiënten. Hiervoor in de plaats komt een wekelijkse update op dinsdag. Op 7 juli verschijnt de eerste wekelijkse update.

Dashboard coronavirus
Een deel van de data is ook terug te vinden op het Dashboard van de Rijksoverheid Deze pagina wordt dagelijks bijgewerkt.