WK wielrennen gaat gewoon door in Zwitserland, WK tijdrijden valt samen met slotdag Tour de France

Het WK wielrennen zal dit jaar zoals gepland plaatsvinden in Aigle-Martigny.Aigle-Martigny, Zwitserland (20-27/09). Even werd eraan gedacht dat het WK verplaatst zou worden naar het Midden-Oosten, maar Zwitserse organisatie maakte vrijdag bekend dat het toch gewoon in Zwitserland zullen worden gehouden.

Twee maanden geleden leek de UCI het WK te moeten verplaatsen naar Qatar. Vanwege het coronavirus mochten evenementen van meer dan 1.000 mensen niet doorgaan en dat zou betekenen dat het WK nier door kon gaan. Maar gelukkig heeft Zwitserland de regels versoepeld, waardoor het WK alsnog op de geplande data door kan gaan.

WK tijdrijden
Doordat de UCI vasthoudt aan de huidige planning van het WK zullen een hoop renners het WK tijdrijden moeten missen, doordat de slotdag van de Tour de France samenvalt met het WK tijdrijden. In het verleden werd het WK tijdrijden voor de mannen altijd op woensdag gehouden, maar omdat de UCI de Mixed Team Relay meer aanzien wil geven zijn die twee wedstrijden van plek veranderd en zullen nu een hoop toppers het WK tijdrijden moeten missen.