Wereldrecordhouder halve marathon aangereden door motor

Atleet Geoffrey Kamworor heeft in Kenia een gebroken scheenbeen opgelopen. De 27-jarige Kamworor werd tijdens een training rond vast trainingsoord Eldoret aangereden door een motor en is inmiddels geopereerd.

Kamworor heeft een bijzonder indrukwekkende erelijst op de lange afstanden, met als voornaamste specialiteit de halve marathon. Op die afstand won hij drie keer de wereldtitel en is hij huidig wereldrecordhouder: vorig jaar raffelde hij in Kopenhagen de 21,1 kilometer af in 58 minuten en één seconde.

Buiten de halve marathon om won Kamworor in 2017 en 2019 de marathon van New York, waarin hij in andere jaren ook nog als tweede (2015) en derde (2018) eindigde. Daarnaast pakte hij in 2015 en 2017 de wereldtitel veldlopen en won hij in 2015 WK-zilver op de tien kilometer.

Volgens Kamworor gebeurde het ongeval dicht bij huis: "Ik moest nog een kilometer en werd door een snel rijdende motor van achteren aangereden." Hij liep ook verwondingen aan zijn hoofd op, maar die lijken niet al te ernstig te zijn.