Snookeraar Maguire pakt titel Coral Tour Championship

Snookeraar Stephen Maguire heeft het Tour Championship snooker op zijn naam geschreven. De 37-jarige Schot won in de finale van Mark Allen met 10-6. Voor Maguire was het zijn eerste rankingtitel in zeven jaar.

Na de eerste sessie tussen Maguire en Allen stond het 4-4, maar in de avondsessie was het vooral Maguire die indruk maakte. De 37-jarige Scot opende direct met een break van 139 en pakte in de avondsessie vijf van de zes frames en mocht zich gaan opmaken voor zijn eerste rankingtitel in zeven jaar.

Allen kwam nog terug met een break van 107, maar verder zou de Noord-Ier niet komen. In het laatste spannende frame werden een paar fantastische snookers gespeeld, maar uiteindelijk trok Maguire aan het langste eind in de finale.

Maguire verdiende met de zege 260.000 pond. Naast het prijzengeld voor de winst 150.000 pond pakte hij ook nog eens bonus van 100.000 pond door de eindwinst in de drie toernooien die meetellen voor de Coral Cup (World Grand Prix, Players Championship en Tour Championship). In de finale maakte hij ook nog eens de hoogste break van het toernooi, goed voor 10.000 pond.

Normaal gesproken had Maguire niet meegedaan aan het toernooi, doordat alleen de eerste acht zich kwalificeren voor het toernooi, maar doordat Ding Junhuii niet kon afreizen vanuit China vanwege het coronavirus kwam een plaatsje vrij voor Maguire, die daar optimaal gebruik van maakte.