Trailers kijken: de bioscoopreleases van week 26

Nu de mussen van het dak vallen en de overheid bekendmaakte dat er weer mag, is het natuurlijk een goede optie om verkoeling te zoeken in een bioscoop (die overigens veelal hun aircosysteem hebben geüpgrade vanwege corona). Het is tijd om wat trailers te gaan kijken!

I Still Believe

In dit waargebeurde verhaal worden studenten Jeremy (KJ Apa) en Melissa (Britt Robertson) smoorverliefd op elkaar. Als Jeremy doorbreekt als popster lijkt het ze voor de wind te gaan, tot er bij Melissa kanker wordt geconstateerd. Samen gaan ze de moeilijke strijd aan en vinden kracht in hoop en liefde, niet alleen bij elkaar maar ook bij Jeremy’s fans. I Still Believe laat niet alleen zien hoe één liefde je leven kan veranderen, maar ook hoe één leven de wereld kan veranderen. I Still Believe is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van de Amerikaanse popster Jeremy Camp.

The King of Staten Island

De nieuwe film van regisseur Judd Apatow (Trainwreck, 40 Year Old Virgin) met Pete Davidson, bekend van Saturday Night Live. Een film over liefde, verlies en humor op Staten Island.

Scott (Pete Davidson) komt maar niet vooruit met z’n leven sinds zijn vader, die brandweerman was, overleed toen hij zeven jaar oud was. Nu hij inmiddels in de twintig is heeft hij nog weinig bereikt en lijkt zijn droom om een tattoo artiest te worden te hoog gegrepen. Als zijn ambitieuze jongere zusje (Maude Apatow, Euphoria) naar de universiteit gaat blijft Scott alleen achter met zijn moeder (Oscarwinnaar Marisa Tomei, The Wrestler, Spider-Man: Far From Home), die als verpleegster werkt op de Eerste Hulp. Scott brengt zijn dagen door met chillen en blowen met zijn vrienden en scharrelt met zijn jeugdvriendin Kelsey (Bel Powley). Zijn moeder krijgt een relatie met een luidruchtige brandweerman genaamd Ray (Bill Burr) waardoor Scott gedwongen wordt eindelijk zijn verdriet onder ogen te zien en stappen kan zetten om echt te gaan leven. Verder ook met Steve Buscemi als Papa, een gepensioneerde brandweerman en mentor van Scott, en Pamela Adlon (Better Things, Californication) als Gina, de ex van Ray. 


Matthias et Maxime

Matthias en Maxime maken deel uit van een hechte vriendengroep die, nu ze allen de dertig naderen, uit elkaar begint te vallen. Maxime, wiens leven een stuk minder soepel verlopen is dan dat van de ambitieuze advocaat Matthias, besluit zijn geluk te gaan zoeken in Australië. In de dagen voor zijn vertrek komen er echter onverwachte emoties boven als ze tijdens een feest worden gestrikt voor een kusscène in een project van een filmstudent. De kus wekt gevoelens op waar ze zich geen raad mee weten en veroorzaakt een dramatische kloof tussen de vrienden als gevolg. Om verder te kunnen gaan, zullen ze moeten beslissen wat ze van elkaar én voor zichzelf in het leven willen. De nieuwe film van Xavier Dolan. 

La Bonne Épouse

Een kleurrijke, Franse komedie met een schitterende hoofdrol van Juliette Binoche. Regisseur Martin Provost werpt in zijn film een satirische blik op thema's die wereldwijd gekend en nog altijd bevochten worden.

Samen met haar echtgenoot runt Paulette van der Beck in de jaren 60 een traditionele huishoudschool in de Elzas. Wanneer plotseling haar man overlijdt, ontdekt ze tot haar schrik dat de school zo goed als failliet is. Ondertussen barsten er in Frankrijk protesten uit tegen de conservatieve maatschappij. Als Paulette merkt dat haar leerlingen steeds meer voelen voor de vrouwenemancipatie, en helemaal niets voor een leven als perfecte huisvrouw, begint bij haar ook de twijfel toe te slaan. La Bonne Épouse is een kleurrijke, Franse komedie met een schitterende hoofdrol van Juliette Binoche. Regisseur Martin Provost (Sage Femme) werpt in zijn film een satirische blik op thema's die wereldwijd gekend en nog altijd bevochten worden.


The Wretched

Wanneer Ben, een opstandige tiener, als enige door lijkt te hebben dat zijn buurvrouw bezeten is door een eeuwenoude heks zit er niets anders op dan zelf actie te ondernemen.

Ben, een opstandige tiener, moet na de scheiding van zijn ouders de zomer doorbrengen bij zijn vader en diens vreemde buren. Het is geen topvakantie: hij wordt aan het werk gezet in de jachthaven, krijgt het aan de stok met zijn leeftijdsgenoten en moet zien te dealen met zijn vaders nieuwe vriendin. Terwijl Ben steeds minder vrienden maakt in het dorp komt hij erachter dat zijn buurvrouw bezeten is door een eeuwenoude heks. Niemand die hem meer gelooft, dus hij zal zelf actie moeten ondernemen. The Wretched is een retro-horrorfilm die doet denken aan The Lost Boys en Stranger Things.


The Shawshank Redemption

Een klassieker terug in de bioscoop! Oscar-winnaar Morgan Freeman speelt in The Shawshank Redemption Red Redding, een tot levenslang veroordeelde gevangene die precies weet hoe het er binnen de Shawshank-staatsgevangenis aan toegaat. Tim Robbinsis nieuwkomer Andy Dufresne, een stille bankier die ten onrechte is veroordeeld voor moord. Andy zit vol verrassingen, maar de grootste verrassing bewaart hij tot het laatst. The Shawshank Redemption is geregisseerd door Frank Darabont (The Walking Dead, The Mist, The Green Mile) en het scenario is gebaseerd op een kort verhaal van schrijver Stephen King. Darabont's creatieve team achter de camera bestond destijds uit onder andere de Oscar-winnende cinematograaf Roger Deakins (1917, Skyfall, Fargo), editor Richard Francis-Bruce (Harry Potter and the Sorcerer’s Stone, Air Force One, Se7en) en componist Thomas Newman (1917, Finding Nemo, American Beauty). De film werd genomineerd voor zeven Oscars.