Liverpool kampioen zonder te spelen na overwinning van Chelsea op Man. City

Liverpool is na dertig jaar wachten kampioen van Engeland. Dat gebeurde zonder te spelen. Chelsea zorgde donderdag met de zege op Manchester City voor de beslissing. Het werd 2-1. 

Liverpool kon een dag na de ruime zege op Crystal Palace met een biertje in de hand kijken of Chelsea The Reds een handje zou helpen. Puntenverlies van Manchester City tegen Chelsea zou het laatste restje onzekerheid wegnemen. 

Na nota bene een vrije trap van Kevin De Bruyne diep op de vijandelijke helft kreeg Chelsea door een klungelig misverstand tussen Benjamin Mendy en Ilkay Gündogan op het middenveld de ruimte. Christian Pulisic profiteerde dankbaar. De Amerikaan snelde af op het City-doel, gaf met een lichaamsschijnbeweging Mendy het nakijken en prikte de bal beheerst achter Ederson.

Vroeg in de tweede helft werd het in Liverpool even stil. Met een schitterende vrije trap bracht De Bruyne de gelijkmaker op het scorebord. Enkele minuten na de 1-1 leek een messcherpe counter City zelfs een voorsprong te komen. Raheem Sterling zag zijn inzet echter tegen paal gaan. In de 71e minuut ontsnapte City aan een volgende tik. Pulisic was weer ontsnapt aan de aandacht, omspeelde Ederson en schoot de bal naar het lege doel. Maar hij gaf te weinig snelheid mee aan de bal, waardoor Kyle Walker op de lijn de bal kon tegenhouden.

Vijf minuten later was er opnieuw een hectisch moment voor Ederson met pogingen van Tammy Abraham en Pulisic nog zonder resultaat. Maar Fernandinho moest daarbij op de doellijn wel zijn arm gebruiken. De VAR had dat gezien, waardoor de bal op de stip ging en Fernandinho mocht gaan douchen. Al is de wel vraag of de douches het in deze coronatijd wel doen. 

Vanaf elf meter maakte Wilian geen fout en zette hij Chelsea andermaal op voorsprong. Dit keer gaven The Blues het niet meer uit handen. En dus moet Man City over een week op eigen veld een erehaag vormen als Liverpool als kersverse kampioen op bezoek komt in het Etihad Stadium. Chelsea verstevigde met de zege de vierde plaats in de Premier League.