Braindancen in Cyberpunk 2077

In de eerste Night City Wire-stream liet CD Project Red zien hoe je achtergronden van NPC's kunt beleven in Cyberpunk 2077. Door te braindancen kun je complete belevenissen herbeleven alsof jij die persoon bent.

Je wordt geïnjecteerd in de persoon die een braindance-apparaat geïnstalleerd heeft gehad. Je kunt als die persoon zijn herinneringen beleven, maar ook uit zijn lichaam treden en de omgeving verkennen, hints vinden, etc. De demo liet zien dat jouw persoon werd neergeschoten van achteren, je kunt daarna gaan onderzoeken wie en hoe dat gebeurd is.

De onderstaande trailer laat alleen beelden zien uit de proloog van de game. Het gaat om de eerste paar missies. We zien diverse locaties, waaronder de ondertussen al vaak getoonde Night City en Badlands, een gebied buiten de stad dat ook verkend kan worden.

Cyberpunk 2077 komt 19 november uit voor PlayStation 4, Xbox One en pc. De game is meteen over te zetten naar PlayStation 5 en Xbox Series X wanneer de consoles uitkomen. Een patch die de game echt moet upgraden voor next-gen komt later uit.