Ook Van Helvert wil lijsttrekker CDA worden

Martijn van Helvert heeft zich als derde kandidaat gemeld voor het lijsttrekkerschap van het CDA. Naast Hugo de Jonge en Mona de Keijzer wil het populaire Tweede Kamerlid de CDA-lijst aanvoeren tijdens de Tweede Kamerverkiezingen in 2021.

"Het is natuurlijk een potje dammen: Rotterdam, Volendam. Daar is niets mis mee, maar ik vind het wel belangrijk om die verbinding te leggen", zo vertelde Van Helvert in het radioprogramma Met het oog op morgen.

Ook voor het Tweede Kamerlid staat de deur voor een coalitie met Forum voor Democratie op een kier, een heet hangijzer binnen de partij. "Dan moeten ze zelf over de brug komen. Als Forum alleen maar de luidspreker is voor de rare zinnetjes, de mooie foto's en de gelikte boekjes van de heer Baudet, dan wordt het heel erg lastig."

Van Helvert is een populaire regionale kandidaat en heeft een grote achterban in Limburg. Hij wordt gerekend tot de rechterflank van de partij en lijkt daarmee vooral met Keijzer te moeten concurreren om de stemmen van de rechter vleugel van het CDA.