Het is vandaag..

Goede morgen, het is vandaag donderdag 25 juni. Vandaag is de dag van de financial geannuleerd, de dag van de zeevaarder gaat wel gewoon door. Jarig onder anderen is darter Jan Dekker.

De Dag van de Zeevaarder is weer een Dag die door de Verenigde Naties is uitgeroepen, en vindt ieder jaar op 25 juni plaats. De Dag werd opgericht tijdens een conferentie in Manilla (Filipijnen) in 2010, met als reden om stil te staan bij hoe belangrijk de taak van de dappere matrozen op de zeven zeeën wel niet is. Zonder zeevaarders zouden onze kleren, voedsel, cadeautjes en gadgets ons niet bereiken. Eigenlijk zijn wij dus volledig afhankelijk van deze mensen. Maar hebben we hen ooit bedankt? Waarschijnlijk niet! Genoeg reden om dat dus eens te doen: met een Dag! Op de Dag van de Zeevaarder staan we dus even stil bij het feit dat sommigen de oceanen trotseren om uw spullen te vervoeren.

De Dag wordt op 25 juni gehouden omdat toen het amendement is aangenomen dat moest zorgen voor meer aandacht voor de zeevaarders, meer respect voor wat zij doen, en voor verbeterde werkomstandigheden.


Goederen die wachten of net aankomen in een haven
Goederen die wachten of net aankomen in een haven (Afbeelding: Pixabay)