Politieagent belaagd en beroofd van wapenstok door groep jongeren in Dordrecht

Een politieman die naar een melding van geluidsoverlast op het Vogelplein in Dordrecht ging, is daar gisterenavond door een grote groep jongeren aangevallen. De agent ging naar het plein omdat daar een auto met geopende deuren stond waar keiharde muziek uit klonk. Om de auto stond een grote groep jongeren.

De politieman sprak de bestuurder aan op de herrie, maar die was daar niet van gediend en nadat de agent de situatie enige minuten verbaal onder controle wist te houden, ging de bestuurder los. De agent kon de meest verschrikkelijke ziektes krijgen. Daarop werd de bestuurder aangezegd dat hij was aangehouden voor belediging.

Wapenstok
De jeugd die om de auto stond bemoeide zich met de situatie en schoot de bestuurder te hulp. Daarop liep het uit de hand. De agent werd door hen van achteren belaagd, hij werd geschopt en er werd een fiets naar hem gegooid. De agent pakte zijn wapenstok en vroeg assistentie van collega’s aan. In het tumult werd de wapenstok van hem afgenomen en daarna zag hij geen andere oplossing dan zijn vuurwapen te pakken. Dat werkte en gelukkig kwamen zijn collega’s hem snel te hulp. De bestuurder, een 35 jarige Hagenaar, is daarna aangehouden.

Getuigen
De politie zoekt getuigen van dit incident en de man die de wapenstok heeft gestolen. Signalement: verdachte had een getinte huidskleur en droeg een wit T-shirt en een witte korte broek. Getuigen kunnen contact opnemen via 0900-8844 of 0800-7000 voor Meld Misdaad Anoniem.