Batman & Robin-regisseur Joel Schumacher (80) overleden

Regisseur en scenarist Joel Schumacher is afgelopen maandag op 80-jarige leeftijd overleden. Schumacher die onder meer bekend is door The Lost Boys en twee Batmanfilms, is in New York City overleden aan de gevolgen van kanker. Dit laten verschillende Amerikaanse media weten.

Schumacher begon zijn filmcarrière met het ontwerpen van kleding voor films als Sleeper en Blume in Love, waarna hij zich waagde aan het schrijven van scripts. Enkele succesvolle scenario's waren voor de films SparkleCar Wash en The Wiz. De eerste film waarin Schumacher op de regiestoel heeft plaatsgenomen was D.C. Cab met Laurence 'Mr. T' Tureaud in de hoofdrol. 

In de jaren 90 regisseerde Schumacher twee Batmanfilms, namelijk de relatief succesvolle Batman Forever en het minder succesvolle vervolg Batman & Robin. De kwaliteit van laatstgenoemde film heeft er zelfs voor gezorgd dat Schumacher in 2017 in een gesprek met Vice zei: "Ik wil mijn verontschuldigingen aanbieden voor iedere fan die teleurgesteld is, dat is het minste wat ik voor ze kan doen."

Recenter maakte Schumacher nog onder meer The Phantom of the Opera uit 2014, The Number 23Trespass en verzorgde hij in 2013 twee afleveringen van de serie House of Cards.

Joel Schumacher