Gratis upgrade voor Marvel's Avengers naar next-gen

Square Enix heeft laten weten dat Marvel's Avengers voor PlayStation 5 en Xbox Series X uitgebracht worden op release van de consoles eind dit jaar. De PlayStation 4-, Xbox One-, pc- en Stadia-versies zijn nog steeds gepland voor release op 4 september.

Spelers die de huidige generatie Marvel's Avengers bezitten, fysiek of digitaal, kunnen zonder extra kosten upgraden naar de volgende generatie, ongeacht of ze overstappen van PlayStation 4 naar PlayStation 5 of Xbox One naar Xbox Series X. Opgeslagen gegevens worden overgedragen. De game is cross-gen gebouwd: PlayStation 5-spelers kunnen spelen met PlayStation 4-spelers en Xbox Series X-spelers kunnen spelen met Xbox One-spelers.

De PlayStation 5-versie van de game biedt "extreem snelle laadtijden, verbeterde resolutie en getrouwheid, verbeterde textures en vernietiging van bepantsering, ray-tracing en meer", en belooft volledig gebruik te maken van de solid-state drive, de haptic feedback van de DualSense draadloze controller en ruimtelijke 3D-audio. Het biedt ook een keuze tussen 'Enhanced Graphics Mode' en 'High Frame Rate Mode'.

Informatie over Xbox Series X, Stadia en pc-specifieke functies wordt op een later tijdstip aangekondigd. Morgenavond is er een stream waar de makers meer informatie over de game gaan delen.

Marvel's Avengers - Hulk (Foto: Square Enix)