Roglic klopt Pogacar in Sloveens kampioenschap

Primoz Roglic mag als Sloveens kampioen naar de Ronde van Frankrijk. In zijn eerste koers van het seizoen was de 30-jarige Sloveen van Jumbo-Visma de beste bergop. Hij won voor Tadej Pogacar. Matej Mohoric maakte het podium compleet.

Na 98 dagen was er weer eens een UCI-koers op de kalender. De UCI moest daar wel toestemming voor geven, maar om 14.00 gingen de renners van start in het Sloveens kampioenschap over 146 kilometer. Al snel reed er een kopgroep van vier weg, met als bekendste renner Jan Tratnik.

Het viertal nam al twee minuten voorsprong op het peloton en de grote blokken waren mee in de kopgroep, maar Roglic kreeg hulp van Luka Mezgec, renner van Mitchelton-Scott, en Pogacar had de hulp van zijn ploegmaat Jan Polanc en samen zorgde ze ervoor dat de voorsprong altijd onder controle bleef.

Bij het opdraaien van de slotklim was het verschil gezakt naar dertig seconden en het zorgde ervoor dat we een duel kregen tussen Roglic en Pogacar. Roglic was de eerste die bij Tratnik zou aansluiten, maar al snel wist de 21-jarige Pogacar aan te sluiten bij de renner van Jumbo-Visma.

In de slotkilometer nam Roglic toch afstand van Pogacar en daarmee is de 30-jarige Sloveen de nationaal kampioen van Slovenië. Zijn eerste op de weg. Volgende week komt hij aan de start van het NK tijdrijden in Slovenië en dan wordt er weer een duel tussen Roglic en Pogacar verwacht. Dan staat namelijk een 15 lange klimtijdrit op het programma.