Leverkusen heeft plaatsing voor CL niet meer in eigen hand, Klaassen mag blijven hopen

Door een nederlaag in de voorlaatste speelronde van de Bundesliga heeft Bayer Leverkusen plaatsing voor de Champions League niet meer in eigen hand. De ploeg van trainer Peter Bosz verloor met 2-0 bij Hertha BSC. Concurrent Borussia Mönchengladbach liet geen steken vallen en neemt de vierde plaats over.

Bayern München werd eerder deze week voor de achtste keer op een rij landskampioen. Zaterdag won de ploeg met 3-1 van SC Freiburg. In de strijd voor de tweede plaats heeft RB Leipzig het af moeten leggen tegen Borussia Dortmund. In een onderling duel won Dortmund met 0-2.

Onderin is er een hevige strijd voor lijfsbehoud in de 1. Bundesliga. Werder Bremen verloor met 3-1 bij FSV Mainz. Mainz is daardoor volgend seizoen ook op het hoogste niveau actief. Door het 1-1 gelijkspel tussen Fortuna Düsseldorf en FC Augsburg mag het Bremen van Davy Klaassen hoop houden dat het directe degradatie kan voorkomen.

Düsseldorf staat op de 16e plaats met twee punten voorsprong op nummer zeventien Bremen. SC Paderborn is al gedegradeerd. In de laatste speelronde moet Düsseldorf het opnemen tegen Union Berlin, concurrent Bremen krijgt FC Köln op bezoek. Nummer zestien speelt play-offs voor lijfsbehoud, nummer zeventien degradeert.

Overige uitslagen Bundesliga
1. FC Köln - Eintracht Frankfurt 1-1
1899 Hoffenheim - Union Berlin 4-0
Bayern München - SC Freiburg 3-1
FSV Mainz 05 - Werder Bremen 3-1
Fortuna Düsseldorf - FC Augsburg 1-1
Hertha BSC - Bayer Leverkusen 2-0
Paderborn - Borussia Mönchengladbach 1-3
RB Leipzig - Borussia Dortmund 0-2
Schalke 04 - VfL Wolfsburg 1-4