Marvel's Spider-Man: Miles Morales is een stand-alone game

Brian Horton, Creative Director bij Insomniac Games, geeft in een blog wat meer informatie over Marvel's Spider-Man: Miles Morales op PlayStation 5.

Marvel's Spider-Man: Miles Morales wordt een stand-alone spel waarin Miles Morales zijn nieuw verworven krachten leert kennen. De multiculturele achtergrond van Miles weerspiegelt een meer moderne, diverse wereld en Insomniac wilden spelers een nieuw verhaal geven, met een nieuwe setting, nieuwe schurken en nieuwe speurtochten in New York City.

In de game is het winter, ongeveer een jaar na de gebeurtenissen in de eerste Spider-Man. New York is bedekt met sneeuw en net voor de kerstvakantie is er een oorlog uitgebroken tussen een energiebedrijf en een hightech crimineel leger. Harlem, waar Miles woont, ligt midden in deze strijd. Qua grootte van de game weet Horton te vertellen dat het spel te vergelijken is met Uncharted: The Lost Legacy.

Marvel's Spider-Man: Miles Morales ondersteunt ray-tracing, 3D-audio, de DualSense-controller en heeft de snelle laadtijden die Playstation 5 ons belooft. De personages zijn geüpgraded met 4D-scans en verbeterde huidschaduw voor realistischer uitziende karakters en haar dat veel natuurlijker beweegt. Veel van de assets van de stad zijn ook bijgewerkt om te profiteren van de nieuwe console.

En voor de mensen die zich afvragen waar Peter Parker is: Insomniac Games is nog niet klaar met hem, er is nog genoeg te vertellen. Maar dat gebeurt niet in deze game die over Miles Morales gaat.