Cyberpunk 2077 meteen beter op next-gen consoles

Adam Kicinski, baas van CD Project Red heeft uitgebreid gereageerd in een conference call op enkele vragen na hun aankondiging dat Cyberpunk 2077 uitgesteld is.

De game zal vanaf de release zowel op PlayStation 4 als PlayStation 5 draaien, net zoals het vanaf de eerste dag op de huidige Xbox en de volgende Xbox zal draaien. Vanaf de eerste dag ziet het er beter uit op de consoles van de volgende generatie. Op een gegeven moment zal er een meer robuuste update komen voor de next-gen consoles, die ze gratis willen geven aan iedereen die de PlayStation 4- of Xbox One-versie koopt, maar in ieder geval zul je in staat zijn om het spel te spelen op de next-gens vanaf 19 november wanneer het spel uitkomt, en het zal er vanaf dat moment beter uitzien. Ze weten nog niet wanneer de meer robuuste update uitgebracht zal worden, omdat ze nog geen exacte datum voor de volgende generatie hebben bepaald. Ze verwachten ergens volgend jaar.

De multiplayer en 'mogelijke' uitbreidingen worden ook vertraagd. Ze hebben niet specifiek het aantal uitbreidingen genoemd, maar nu de release van Cyberpunk is verplaatst, de release van dergelijke potentiële uitbreidingen ook vertraagd worden. De uitbreidingen bestaan namelijk niet uit content dat uit de game is weggehouden, maar moet van 0 worden gemaakt.

Op 25 juni krijgen we weer een stream waarin we meer van Cyberpunk 2077 gaan zien.

Cyberpunk 2077