Carrière maken in Dirt 5

Codemasters heeft meer over de Career-mode onthuld van Dirt 5 via een nieuwe trailer. Er zijn vijf hoofdstukken, met meer dan 130 evenementen in negen race-varianten en Throwdown-uitdagingen.

De Career-mode van Dirt 5 draait om een wereldwijd race-evenement waarin de beste off-road-coureurs ter wereld het tegen elkaar opnemen in verschillende disciplines. De speler begint zijn carrière binnen een reeds gevestigd veld, met onder andere de superster Alex ‘AJ’ Janiček en Bruno Durand, een veteraan die al snel de voornaamste tegenspeler in de game wordt. De rivaliteit tussen AJ en Bruno schept ruimte voor een nieuwe, aanstormende coureur om zijn kans te grijpen en naam te maken in de sport.

De stemmen van de hoofdpersonages zijn ingesproken door Troy Baker (AJ) en Nolan North (Bruno). Tijdens het opbouwen van hun carrière krijgen spelers hulp van James Pumphrey en Nolan Sykes van Donut Media, het YouTube-platform voor racing-fans. Het hele verhaal wordt tot leven gewekt via de DIRT-podcast van Donut Media, met gastoptredens van bekenden zoals de huidige W Series-wereldkampioen Jamie Chadwick en YouTube-ster SLAPTrain.

De Career mode is verdeeld in vijf hoofdstukken die spelers op verschillende manieren kunnen doorlopen door zelf de evenementen te kiezen waaraan ze willen deelnemen. De prestaties van spelers worden beloond met stempels, die nodig zijn om het hoofdevenement te ontgrendelen. Dit hoofdevenement is een einduitdaging die de speler moet overwinnen om toegang te krijgen tot het volgende hoofdstuk. Tussen de evenementen door kunnen spelers ook deelnemen aan vrijspeelbare, eenmalige Throwdown-uitdagingen, waarin ze het een-tegen-een opnemen tegen een pittige tegenstander uit het wereldcircuit.

De wereldtour voert spelers over de hele planeet, van de VS tot China en daar voorbij. Op basis van prestaties en reputatie kunnen spelers heel wat in-game beloningen tegemoet zien, waaronder de aandacht van de echte wereldwijde merken die op zoek zijn naar nieuw talent. De Career-mode van Dirt 5 kan deels met maximaal vier spelers tegelijk op hetzelfde systeem gespeeld worden. Deze optie is beschikbaar voor alle uitdagingen met meerdere wagens, waarbij de extra spelers de voertuigen besturen die anders door de computer worden bestuurd. Omdat de hoogste positie waarin een speler eindigt meetelt voor de carrière van de speler, is dit een extra manier om extra stempels te verdienen en spelers verder te helpen.

Dirt 5 verschijnt op 9 oktober voor Xbox One, PlayStation 4, en pc via Steam. Meer informatie over de versies voor Xbox Series X en PlayStation 5 volgt later.