'Oomen naar Jumbo-Visma, waar De Plus vertrekt'

Sam Oomen verruilt Team Sunweb na dit seizoen voor Jumbo-Visma, zo schrijft het AD vandaag. De 24-jarige renner wilde vertrekken bij Sunweb en kiest na dit seizoen voor Jumbo-Visma. Waar Oomen komt vertrekt Laurens de Plus. De Belg, die vorig jaar vooral indruk maakte in de Tour de France, zou vertrekken naar Team Ineos voor drie jaar.

Oomen zou volgens het Algemeen Dagblad ook gesproken hebben met Alpecin-Fenix (de ploeg van Mathieu van der Poel), maar kiest voor Jumbo-Visma, waar hij onder meer Tom Dumoulin tegenkomt.

Volgens Sunweb kreeg Oomen geen nieuwe aanbieding om langer te blijven bij de Duitse formatie. Ook Wilco Kelderman heeft nog geen contractverlenging aangeboden gekregen, waardoor ook hij lijkt te vertrekken bij Sunweb. "We hebben grote ambities voor de toekomst en streven het allerhoogste na. We hebben met beide renners gesproken maar als ploeg zijn we niet overtuigd," zo klinkt het bij Sunweb. Sunweb zou Romain Bardet op het oog hebben als nieuwe kopman in het voor de grote rondes.

Het Algemeen Dagblad weet ook te melden dat Jumbo-Visma van fietsen zal veranderen. Sinds 2014 rijdt de Nederlandse ploeg op Bianchi-fietsen, maar daar zou vanaf 2021 verandering in komen. Jumbo-Visma zou voor fietsconstructeur Cervélo kiezen, die dit seizoen de fietsen leveren aan Sunweb.

Waar Oomen komt zal Laurens de Plus vertrekken bij Jumbo-Visma. De 24-jarige Belg, die vorig indruk maakte in de Tour de France als meesterknecht voor Steven Kruijswijk, zou voor drie jaar vertrekken naar Team Ineos, zo meldt Wielerflits vanavond. Bij Team Ineos komt hij onder meer in de ploeg van Tour de France-winnaar Egan Bernal. Of Chris Froome zijn nieuwe teamgenoot zal worden is nog maar afwachten, want de viervoudig winnaar van de Tour de France lijkt volgens sommige media te vertrekken naar Israel Start-Up Nation.

'Oomen naar Jumbo-Visma, waar De Plus vertrekt' (WikiCommons/filip bossuyt)
'Oomen naar Jumbo-Visma, waar De Plus vertrekt' (WikiCommons/filip bossuyt)