Militairen Oirschot mogelijk besmet met coronavirus

Ruim 30 militairen op de legerplaats Oirschot hebben milde klachten die mogelijk duiden op besmetting met het coronavirus. De militairen maken deel uit van de School Zuid, een initiële opleidingseenheid van de landmacht.

De militairen zitten in afwachting van de testuitslagen thuis in quarantaine. Ook het overige personeel van de eenheid is preventief naar huis gestuurd. De thuis-quarantaine moet verspreiding van een eventuele besmetting over de kazerne voorkomen.

Inmiddels is van 13 militairen bekend dat zij niet besmet zijn. 22 anderen wachten nog op een testresultaat. Defensie hoopt uiterlijk zaterdag duidelijkheid te hebben of er sprake is van besmetting onder de militairen.

Richtlijnen
De militairen en hun familie hebben advies ontvangen welke stappen zij moeten ondernemen om eventuele verdere verspreiding te voorkomen. Ook de andere eenheden op de kazerne zijn geïnformeerd over de situatie en de te nemen maatregelen. De lokale GGD is door Defensie op de hoogte gebracht.

Tijdens de opleiding en op de kazerne gelden er strenge richtlijnen om besmettingen te voorkomen. Deze maatregelen zijn in lijn met de RIVM-adviezen.