Horizon Forbidden West komt in 2021 uit

Vorige week zagen we de eerste trailer van Horizon Forbidden West, nu laat Guerrilla Games meer weten over de setting en geven ze ook aan dat de game in 2021 uitkomt.

Mathijs de Jonge, game director van Horizon Forbidden West, vertelt in onderstaande video meer over de setting van de game. Horizon Forbidden West is een open-wereld actie-RPG die in de verre toekomst plaatsvindt. Je speelt wederom als Aloy, een jager van de Nora-stam, die op een zoektocht is om mysteries en geheimen op te lossen die haar leven voor altijd zullen veranderen.

De titel "Forbidden West" verwijst eigenlijk naar een mysterieuze nieuw gebied dat zich uitstrekt van Utah in de Verenigde Staten tot aan de Stille Oceaan in het westen. Met de extra kracht van PlayStation 5 heeft de studio de wereld nog gedetailleerder, levendiger en meeslepender kunnen maken. Door de SSD van PlayStation 5 zijn er vrijwel geen laadschermen, dus als je de kaart opent en snel van het ene uiteinde naar het andere reist, of herstart vanaf een checkpoint, ben je zo weer aan het spelen. Dat geldt ook wanneer je de game opstart.

In de video zien we ook enkele van de nieuwe machines, zoals de Shell Snappers en Tremor Tusk. Er zullen tientallen nieuwe monsters te vinden zijn, elk weer met een eigen manier om ze aan te pakken. Er zijn ook nieuwe stammen. Sommige zijn vreedzaam, andere vijandig. Een van de stammen weet hoe ze de machines moeten overnemen en gebruiken ze in de strijd. Het lijkt ons al vervelend als je een mammoet zoals de Tremor Tusk in het wild tegenkomt, laat staan als ie compleet is uitgedost met extra bescherming van die stam. De omgeving is ook niet zonder gevaren. De 'red blight' infecteert het land waardoor planten en dieren sterven. Het weer is ondertussen ook compleet van het padje, er zijn superstormen waardoor complete canyons overstroomt raken.

Horizon Forbidden West komt in 2021 uit op PlayStation 5.