Market Garden veteraan Colonel John Waddy 100 jaar oud.

Vandaag viert Colonel (Ret.) John Ll. Waddy OBE, in Trull Taunton, Somerset (U.K.) zijn 100-ste verjaardag. John Waddy landde op maandag 18 september 1944, op de 2e dag van Operatie Market Garden op de Ginkelse Heide.

Hij nam aan de Slag om Arnhem deel als Officer Commanding van de B. Company van het 156ste Parachute Battalion, een eenheid die uiteindelijk na hevige gevechten, waarbij zware verliezen werden geleden, niet verder zou komen, dan het gebied rond de Johanna Hoeve en de Dreijenseweg in Oosterbeek. Voor zover bekend is Waddy op dit moment één van de laatste twee nog in leven zijnde officieren van de Slag om Arnhem.

John Waddy heeft in het verleden een groot aantal battlefield tours geleid in het opmars gebied van het 156-ste Para-bataljon tussen de Ginkelse Heide en de Dreijenseweg in Oosterbeek, die een onuitwisbare herinnering zijn, voor hen die daar aan hebben deelgenomen.

John Waddy is één van de “Founding Fathers” van The Arnhem 1944 Fellowship en werd in 2013 benoemd tot Erelid van de Vereniging Vrienden van het Airborne Museum “Hartenstein”. Het Platform Militaire Historie Ede wenst John Waddy van harte geluk met zijn centennial.

Als U/jullie hem een kaartje of iets ander willen sturen t.g.v. zijn 100-ste verjaardag, dan is dit zijn adres: Col. (Ret.) John Ll. Waddy, 6 Gatchell Court, Trull Taunton, Somerset TA 3 7 EG, (U.K.).

Update 18-06-2020:
John Waddy heeft op zijn verjaardag bezoek gehad van o.a. de commandant van het Parachute Regiment met mascotte en hoornblazer. Deze laatste speelde ter ere van hem "Reveille" en "Danny Boy". 

De Nederlandse Militair Attaché, overste Rob Arts, overhandigde Waddy namens Nederland de Dutch Liberation Medal. 

De kers op de taart was geregeld door de verzorgster van Waddy. Deze had geregeld dat zijn eigen bushhat en een door hem buitgemaakte MP-40 tijdelijk uit het Airborne Museum in Duxford waren gehaald. 

(Foto: 156 Para)
(Foto: 156 Para)

Foto: Platform Militaire Historie Ede
Foto: Platform Militaire Historie Ede

Foto: Platform Militaire Historie Ede
Foto: Platform Militaire Historie Ede