UEFA heeft data voor voorrondes van CL en EL bekendgemaakt

De voorrondes van de Champions League en de Europa League vinden in augustus plaats, zo heeft de UEFA bekendgemaakt. Die voorrondes worden over één duel beslist, met uitzondering van de play-offs (de laatste ronde) voor de Champions League. Het is nog niet duidelijk hoe de UEFA besluit waar die ene wedstrijd wordt gespeeld.

Voor AZ betekent dat ze op 25 of 26 augustus in actie moeten komen in de tweede voorronde van de Champions League. Mocht het kabinetsbesluit blijven staan, dat er tot 1 september niet gevoetbald mag worden zullen de Alkmaarders hun tweede voorronde buiten Nederland moeten afwerken.

Ajax hoopt zich rechtstreeks te kwalificeren voor de Champions League, alleen dan moet de winnaar zich van de Champions League zich ook via de nationale competitie plaatsen voor de Champions League. Mocht dat niet lukken dan moet Ajax zich via de play-offs zich te plaatsen voor het kampioenenbal. Die wedstrijden vinden plaats op 22 of 23 en 29 of 30 september.

PSV en Willem II weten wanneer ze in actie moeten komen. De Tilburgers spelen in de tweede voorronde van de Europa League op 17 september, PSV komt een week later in actie in de derde voorronde van de Europa League.

Alleen Feyenoord hoeft geen voorrondes te spelen. De Rotterdammers zijn direct geplaatst voor de Europa League.

De UEFA liet verder weten dat de Nederlandse voetbalbond op de juiste manier heeft gehandeld in de besluitvorming rondom de verdeling van de Europese tickets. "De KNVB opereerde binnen de richtlijnen van de UEFA." FC Utrecht was daarbij het slachtoffer van het besluit van de KNVB.