Ajax breekt in bij Groninger voetbalclub

Voetbalclub Ajax heeft ingebroken in het clubhuis van GSAVV Forward. In plaats van iets weg te nemen brachten de Amsterdammers de Groningers de nodige presentjes. Een tegenbezoek in of bij de Johan Cruijff ArenA is inmiddels aangekondigd.

Alles heeft te maken met het nieuwe uitshirt dat Ajax het komend seizoen zal gaan dragen. Dit lijkt sterk op het jubileumkostuum dat de bestuursleden van Forward twee jaar geleden hadden laten maken. De Groningste studentenclub noemde het overnemen van het ontwerp plagiaat, maar was tegelijkertijd ook gevleid dat de Amsterdammers de print hadden uitgekozen.

In een reactie hierop brak Ajax in het clubhuis van Forward in en liet de nodige spullen achter. Zo kregen de Groningers een ingelijst shirt met op de achterzijde de naam Forward en het lustrumgetal 115. Naast wat andere shirts werden er ook wat biertjes, vijf ballen en een brief ondertekend door Edwin van der Sar afgeleverd op sportcomplex Zernike.

Oud-bestuurslid Marnix Feikens was positief verrast door het bezoek van Ajax. "Heel erg tof. Bizar dat ze het zo aanpakken. Als je als club zo reageert op een grapje, dan ben je met recht één van de grote clubs van Nederland, al staat Forward natuurlijk nog steeds op één. Levi Jolink, die twee jaar geleden ook in het Forward-bestuur zat is trouwens Feyenoord-supporter, maar na vandaag is-ie waarschijnlijk iets meer Ajacied geworden."