Borussia Mönchengladbach met ruime cijfers langs VfL Wolfsburg

Borussia Mönchengladbach heeft dinsdag met duidelijke cijfers gewonnen van VfL Wolfsburg. Het werd 3-0. Wout Weghorst kwam in het shirt van Wolfsburg nauwelijks in het stuk voor.

Weghorst was in de laatste twee competitiewedstrijden goed voor drie doelpunten en hoopte deze reeks een mooi vervolg te kunnen geven in Mönchengladbach. De thuisploeg miste topscorers Marcus Thuram en Alassane Pléa door blessures, waardoor Jonas Hofmann het mocht proberen. Hij was met twee doelpunten goud waard voor Gladbach. Het was zijn derde en vierde treffer voor Gladbach dit seizoen.

Wolfsburg was in balbezit niet eens heel veel minder dan Gladbach, maar wist geen kansen te creëren. Gladbach sloeg bij de mogelijkheden die het kreeg direct toe. In de tweede helft kwam de zege van Gladbach niet in gevaar. De thuisploeg controleerde de wedstrijd en met de 3-0 van Lars Stindl, twintig minuten na rust, was het helemaal gedaan met de wedstrijd.

Gladbach klimt naar de vierde plaats in de Bundesliga en heeft nu twee punten meer dan het Bayer Leverkusen van Peter Bosz, dat woensdag bezoek krijgt van 1. FC Köln. Wolfsburg probeert zich te kwalificeren voor de groepsfase voor de Europa League en heeft nog twee wedstrijden om dat voor elkaar te krijgen. Zaterdag gaan Weghorst en co eerst op bezoek bij Schalke 04, waarna het seizoen een week later wordt afgesloten tegen aanstaand kampioen Bayern München.