Jans nieuwe trainer van FC Twente

Volgens AD Sport is Ron Jans de nieuwe hoofdtrainer van FC Twente. De 61-jarige Zwollenaar is in Enschede de opvolger van Gonzalo Garcia Garcia.

Jans stond eerder aan het roer bij FC Groningen, sc Heerenveen, Standard Luik, PEC Zwolle en FC Cincinatti. Bij die laatste club nam hij in februari van dit jaar ontslag vanwege vermeende racistische uitspraken in de kleedkamer.

Update 17 juni 16.00 uur
Jans heeft een contract voor één seizoen getekend.

Jans: "Ik kijk uit naar deze uitdaging bij FC Twente. Er wacht hier een grote klus, er moet veel gebeuren, maar ik vind het heerlijk om weer aan de slag te gaan. Afgelopen week heb ik goede gesprekken gehad met Jan Streuer, hij heeft me meegenomen in de plannen van de club. Het is een leuke bijkomstigheid dat ik terug ben in de provincie waar ik geboren ben. De mentaliteit van de mensen in Twente spreekt me erg aan, dat geeft een goed gevoel."

Jan Streuer, technisch directeur: "Het is mooi dat we Ron Jans aan de club hebben kunnen binden. De afgelopen dagen hebben we prima gesprekken gevoerd en daaruit bleek uit alles dat Jans heel ambitieus is om FC Twente verder vooruit te sturen. Jans heeft al vele functies op verschillende niveaus vervuld in het betaald voetbal, hij is een enorm ervaren coach die heel goed op de hoogte is van de Eredivisie. We gaan nu aan de slag om de technische staf verder aan te vullen en om de eerste nieuwe spelers naar Enschede te halen. Er ligt veel werk, dat is voor ons allen een mooie uitdaging. We hebben veel vertrouwen in de samenwerking."