Onwillige arrestant vernielt ruit van politieauto

In de nacht van maandag op dinsdag heeft de politie een 21-jarige Goesenaar aangehouden wegens het bezit van een boksbeugel. Ook had de man een cilinder lachgas en soft- en harddrugs in zijn bezit.

Agenten surveilleerden tijdens hun nachtdienst en troffen, op een verder lege parkeerplaats aan de Marconistraat in Goes, een auto met daarin een slapende man. Hij werd wakker gemaakt en de agenten vroegen om zijn identiteitsbewijs en zagen toen dat de man een boksbeugel bij zich had. De man moest uit zijn auto komen en de agenten doorzochten de auto op basis van de Wet Wapens en Munitie.

In de auto werden geen wapens meer aangetroffen, maar wel een cilinder lachgas, wat pillen en hasj. Toen de man werd verteld dat hij was aangehouden werd hij ineens agressief. Hij wilde niet meewerken aan zijn aanhouding en de agenten moesten pepperspray gebruiken voordat zij hem in de boeien konden slaan. De man bedreigde de agenten en zag, nadat hij in de politieauto geplaatst was, ook nog kans een ruit van de dienstauto te vernielen.

De Goesenaar is ingesloten in een politiecellencomplex. Daar wordt hij vandaag verder gehoord. Alle aangetroffen goederen zijn in beslag genomen. De auto van de 21-jarige zal nog verder worden onderzocht door de politie