Star Wars: Squadrons aangekondigd

Electronic Arts, Motive Studios en Lucasfilm hebben vandaag Star War: Squadrons aangekondigd, waarin je gaat vechten in first-person ruimteluchtgevechten in het Star Wars-universum.

Star Wars: Squadrons bevat 5v5-multiplayer-luchtgevechten, vlootgevechten en een origineel verhaal dat zich afspeelt tijdens de laatste dagen van het Galactic Empire en de opkomst van de New Republic na de gebeurtenissen in Star Wars: Return of the Jedi.

In Star Wars: Squadrons kruipen spelers in de huid van starfighter-piloten en stappen ze in de cockpits van starfighters van zowel de New Republic- als Imperial-vloten. Ze plannen de gevechten met hun squadron in de instructieruimte voordat ze opstijgen naar de ruimtegevechten in het heelal. In Fleet Battles doen spelers mee aan strategische 5v5-multiplayer-ruimtegevechten om het vlaggenschip van de tegenstander te slopen, en in Dogfights voelen ze de adrenaline van first-person multiplayer-gevechten terwijl ze samen met hun squadron zo veel mogelijk tegenstanders verslaan. Piloten zegevieren als team, stemmen ondertussen de samenstelling van hun squadrons af op hun speelstijlen, vermorzelen hun tegenstanders en volbrengen missiedoelen op bekende en gloednieuwe locaties, inclusief de gasreus van Yavin Prime en de verscheurde maan Galitan.

Star Wars: Squadrons biedt cosmetische opties en aanpassingsmogelijkheden voor gameplay middels beloningen en bonussen die je enkel vrij kunt spelen door de game te spelen. Als spelers promotie maken, verdienen ze componenten zoals wapens, rompen, motoren en schilden; dit naast cosmetische items waarmee ze hun cockpit, het exterieur van hun schip en het uiterlijk van hun piloot kunnen aanpassen. Daarnaast kunnen spelers een squad vormen met hun vrienden en tegen anderen spelen, ongeacht het platform, omdat er ondersteuning wordt geboden voor crossplay op de PlayStation 4, Xbox One, PC en VR.

Star Wars: Squadrons bevat tevens een singleplayer-verhaal dat zich de gebeurtenissen na de Battle of Endor afspeelt wanneer de Rebel Alliance de Death Star II heeft vernietigd. Tijdens het verhaal leren spelers wat het betekent om piloot te zijn terwijl ze beurtelings strijden vanuit het perspectief van twee configureerbare piloten: één dient in het Vanguard Squadron van de New Republic, terwijl de andere vecht voor het Titan Squadron van de Galactic Empire. Het authentieke verhaal bevat een diverse cast, originele personages en een aantal cameo's van bekende gezichten uit het Star Wars-universum.

Stem op 19 juni om 01:00 uur CEST af op EA Play Live voor de onthulling van de gameplay van Star Wars: Squadrons. Het spel wordt uitgebracht op 2 oktober 2020 voor PlayStation 4, Xbox One, pc via Origin, Steam en Epic Games Store, en kan worden gespeeld via Virtual Reality (VR) op PlayStation 4 en pc met ondersteuning voor crossplay.