Real Madrid blijft in het spoor van Barcelona na makkelijke overwinning tegen Eibar

Real Madrid heeft zondagavond een makkelijke overwinning geboekt tegen Eibar. In het Alfredo Di Stéfano-stadion op het trainingscentrum won de 'Koninklijke' met 3-1 en verkleinde zo de achterstand op koploper FC Barcelona weer tot twee punten.

Real Madrid begon uitstekend aan de thuiswedstrijd tegen het Baskische Eibar. Na vier minuten zette Toni Kroos de 1-0 op het scorebord. Na een halfuur zorgde Sergio Ramos op aangeven van Eden Hazard voor de 2-0 en voor rust maakte Marcelo nog de 3-0 waarmee de wedstrijd ook gespeeld leek.

Na rust nam Real Madrid wat gas terug en wist Eibar zowaar nog wat terug te doen. Pedro Bigas maakte, met nog een half uur te spelen, de 3-1, maar verder kwam de ploeg niet uit het Baskenland.

Eerder op de dag nam Athletic Club het op tegen Atlético Madrid. In Bilbao moesten beide ploegen genoegen met een gelijkspel. Athletic Club kwam via Iker Muniain op voorsprong, maar lang kon de club uit het Baskenland dat niet volhouden, want twee minuten later was het alweer gelijk via Diego Costa.

In de tweede helft was er weinig te genieten in het prachtige station van Athletic Club, waardoor beide ploegen tevreden moesten zijn met één punt. Door het ene punt kwam Atlético naast Real Sociedad en Getafe op de gedeelde vierde plaats. Sociedad komt zondagavond nog in actie tegen Osasuna.