'Dronken Pool met ijzeren ketting werd zelf mishandeld'

De politie heeft zaterdag omstreeks 18.00 uur op het Pater van den Elsenplein in Tilburg een 34-jarige Poolse man aangehouden omdat hij daar met een ijzeren ketting rondliep. Volgens een melder zou hij daarmee voorbijgangers hebben geslagen. Er heeft zich echter geen enkel slachtoffer bij de politie gemeld.

De politie kreeg een melding dat op de Stoeterijstraat een man voorbijgangers met een ketting zou slaan. De agenten zagen dat de bedoelde man inmiddels op het Pater van den Elsenplein stond. Ze zagen dat hij een ijzeren ketting in zijn linkerhand hield. Hij keek verdwaasd uit zijn ogen, bovendien had hij bloed aan zijn handen. De dienders riepen tegen hem in het Nederlands en in het Engels dat hij die ketting moest laten vallen. Ze zagen dat hij daar uiteindelijk aan voldeed.

De agenten sommeerden hem vervolgens om op zijn buik te gaan liggen. Hij deed dat echter niet. Vanwege zijn onvoorspelbaarheid werd er pepperspray ingezet om hem onder controle te krijgen. Uit het rechercheonderzoek is niet gebleken dat de verdachte daadwerkelijk iemand met de ketting geslagen heeft. Hij verklaart zelf dat hij onder invloed van alcohol was en dat hij door iemand was mishandeld. Daarom was hij overstuur.