Politie zoekt getuigen van dodelijk ongeval A12

Een 20-jarige automobilist uit Nootdorp is zaterdag 13 juni overleden aangetroffen in zijn voertuig. De auto was te water geraakt langs de A12 bij Zoetermeer. Het Opsporing Team Verkeer (OTV) en de Verkeers Ongevallen Analysedienst (VOA) onderzoeken de precieze toedracht van dit ongeval. Het team komt graag in contact met eventuele getuigen.

De man is vermoedelijk in de nacht van vrijdag op zaterdag, 13 juni, met een auto vanaf zijn woning in Nootdorp vertrokken. Vervolgens is de automobilist op de A12, in de richting van Den Haag, ter hoogte van tankstation Knorrestein verongelukt. Hierbij kwam de man met zijn auto in de naastgelegen sloot terecht.

Zaterdagochtend, rond 11:00 uur kwam de melding bij de politie binnen van een voertuig in het water. De hulpdiensten waren snel ter plaatse, maar hulp mocht helaas niet meer baten. Het slachtoffer bleek al te zijn overleden.

Om te kunnen achterhalen wat er is gebeurd, doet de politie onderzoek. Ter plaatse heeft de VOA een uitgebreid sporenonderzoek uitgevoerd. Ook is het voertuig meegenomen naar een onderzoekslocatie.

Mogelijk zijn er mensen die op of rond het tijdstip van het ongeluk op de A12 reden die het ongeval hebben zien gebeuren. De politie komt graag in contact met deze getuigen, om een goede reconstructie van de gebeurtenis te kunnen maken. Zij worden verzocht om contact op te nemen via 0900-8844 of 0800-7000 voor Meld Misdaad Anoniem.